fbpx

Self check-in rendszer

ÁLTALÁNOS LEÍRÁS

A páciensek gördülékeny érkeztetése érdekében a Medio-nál elérhető önérkeztetési rendszer segítségével a beteg saját maga tudja elvégezni az érkeztetési folyamatot ezzel lényegesen csökkentve a sorbanállással töltött időt és könnyítve az adminisztratív feladatokat végző kolléga munkáját.

A rendszer használatához adatbevitelre alkalmas eszköz (pl. táblagép) és aktív internetelérés szükséges.

Az itt átbeszélt funkció sorosan kapcsolódik a betegbehívó rendszerrel, amelyről ITT olvashat bővebben.


Self check-in beállítása

Érkeztető kijelző azonosító generálása

A „Betegirányítás -> Self check-in” menüpontban szükségesaz azonosító generálása, amely segítségével összeköthető az érkeztető kijelző a Medio rendszerrel.

Az azonosító nem megváltoztatható, törlés esetén pedig ügyeljünk rá, hogy a korábban ezzel az azonosítóval beállított kijelzőkön a funkció nem fog működni a továbbiakban, amíg nem párosítjuk egy másik azonosítóval

Érkeztető beállítása az eszközön

Az erre alkalmas eszközökön szükséges beállítani az érkeztető oldalt, és hozzákapcsolni az intézmény azonosítójához.

Az ehhez tartozó link, a kijelző azonosítója alatt található “A kijelző elérhetősége” megnevezéssel.

FONTOS: Amennyiben a érkeztető kijelzőhöz egy másik azonosítóval szeretnénk csatlakozni, az intézmény ikonjára 5x kattintva jelentkezhetünk ki a rendszerből.

Self check-in működése

Az érkeztetés során lehetőségünk van kötelezően kitöltendő, illetve nem kötelező adatmezők bekérésére a pácienstől.

Kötelező adatok kiválasztása

A bekérendő adatok megválasztása a „Páciens kezelés / Adatcsoportok” menüpont alatt lehetséges. Az adatcsoport meghatározhatja például, hogy az érkeztetés során kell-e telefonszámot, vagy e-mailt megadni.

FONTOS: A foglalás során megadott adatokat, nem lehet megváltoztatni a self check-in során, ilyen esetben recepcióshoz kell fordulni.

Self check-in az intézményi eszközről

A sikeres foglalást követő visszaigazoló e-mailben található egy fogalási azonosító, melynek segítségével a páciens az intézménybe érkezve, az érkeztető eszközön megadva megkezdheti az érkeztetési folyamatot.

Az aktív foglalást a rendszer a foglalási azonosító, és a születési év alapján ismeri fel.

A sikeres érkeztetést követően a kijelzőn megjelenítésre kerül az érkeztetéshez generált behívóazonosító, majd az érkeztető oldal automatikusan visszaáll alaphelyzetbe, hogy a következő páciens is megkezdhesse az érkeztetést.

Abban az esetben, ha a páciens megpróbálja újból elvégezni az érkeztetést, a rendszer automatikusan érzékeli, hogy a megadott azonosítóval rendelkező foglalás érkeztetve lett korábban, és újból kiírja a behíváshoz létrehozott behívóazonosítót.

FONTOS: Amennyiben az automatikusan kitöltött adatok hibásak, az “Adatok nem megfelelőek” gombra kattintva felugrik egy ablak amely közli, a páciensnek, hogy forduljon a recepcióhoz segítségért.

Self check-in saját eszközről QR-kód segítségével

A páciensnek lehetősége van saját eszközről érkeztetni magát, amennyiben az intézményben megjelenített QR-kódot módjában áll beolvasni. Az intézmény előterében elhelyezett QR-kódot okoseszközzel beolvasva megnyílik az önérkeztető felület, ahol az intézményi eszközről végzett érkeztetéshez hasonlóan lehet elvégezni az érkeztetést.

FONTOS: Annak érdekében, hogy senki ne érkeztesse magát korábban, mint hogy az intézménybe érne, érdemes az érkeztető QR kódot kizárólag az intézményen belül elhelyezni.


SEGÍTSÉG

Ha bármilyen kérdése merülne fel az új funkcióval kapcsolatban kérjük, lépjen kapcsolatba velünk az alábbi elérhetőségen: Ügyfélszolgálati űrlap megnyitása

Lépjen Velünk kapcsolatba!

Tartalom