Digitális Aláírások Bevezetése

ÁLTALÁNOS LEÍRÁS

A Medio rendszer lehetőséget ad arra, hogy a dokumentumok aláírását digitális módon, egy aláírópad segítségével végezzük.

Ahhoz, hogy ezt a funkciót használni lehessen, szükség van egy ehhez alkalmas tollal ellátott eszközre. Az erre a célra ajánlott eszközök listája ITT található.


MŰKÖDÉS

Aláírópad hozzáadása

Az aláíró pad intézményhez való hozzáadásához először az intézmény beállítások menüpontba kell navigálni.

Az adott intézmény szerkesztés műveletére kattintva adott egy Aláírópad hozzáadása pont, melyen belül található az Új aláírópad hozzáadása gomb. Erre kattintva van lehetőség új aláírópad hozzáadására, melynek nevet, felhasználónevet, illetve jelszót kell adni.

Aláírópad bejelentkezés

Az aláírásra alkalmas eszközre telepíteni szükséges a Sign on pad nevű alkalmazást. A telepítés követően a mediomed domaint megadva jutunk el a bejelentkező oldalra, melyen bejelentkezhetünk a korábban létrehozott aláírópad-ot a megadott felhasználónévvel illetve jelszóval.

A bejelentkezést követően az eszköz csatlakoztatva van a rendszerhez, és automatikusan feldobja az aláírandó dokumentumot a beléptetés során.

A logo megváltoztatásához a bejelentkező felület Sign on Tab logójának hosszas érintésével felugró menüben van lehetőség a Logó Megváltoztatása menüponton.

Dokumentum sablon feltöltése 

A dokumentum sablon feltöltésének opciójához a páciens kezelés menüponton belül a dokumentum sablonok-ra kattintva juthatunk el. Ezen az oldalon az + Új sablon hozzáadása gombra kattintva hozható létre új dokumentum sablon. A felugró ablakon feltölthető a dokumentum illetve megadható a sablon neve és egy hozzá tartozó megjegyzés.

Ezt követően a sablon beállítása következik mely során adható hozzá a dokumentumban a kitöltendő részekhez az alapadatok automatikus kitöltésére szolgáló pontokat. Az ehhez tartozó részletes leírás ITT olvasható!

Dokumentum küldése páciensnek

Amennyiben a páciens rendelkezik aktív foglalással, a Páciens érkeztetése ablakon a dokumentumok nyomtatása fülön találhatók a korábban létrehozott dokumentumok (sablonok). Itt a digitális aláírás oszlopon kiválasztva a megfelelő dokumentumot a táblagép ikonra kattintva kiválaszthatjuk a létrehozott aláírópadok közül a megfelelőt.

Ezt követően a külső eszközön automatikusan megjelenik a kitöltendő (aláírandó) dokumentum.

Dokumentum kitöltése

A külső készüléken megjelent dokumentumban már a sablonban megadott rendszer szerint a mezők kitöltve jelennek meg, és az aláírás helyére tapintva adható meg az aláírás.

Az aláírás megadása és mentése után a Megerősít gombra tapintva előbb a végleges dokumentum látható, majd ezt elküldve feldolgozásra kerül, és a rendszerben a dokumentum státusza Aláírva lesz.

Dokumentum megtekintése

Az érkeztetést követően a páciens foglalási kártyáján a feltöltött dokumentumok között találjuk meg az aláírt dokumentumot.

Egy másik módja a dokumentumok elérésére a pácienstörzsön keresztül történhet. Ez esetben a páciens adatlapján a Dokumentumok fülön találhatjuk a rá vonatkozó dokumentumokat. Itt lehetőség van annak megtekintésére, és szerkesztésére is.


SEGÍTSÉG

Ha bármilyen kérdése merülne fel az új funkcióval kapcsolatban kérjük, lépjen kapcsolatba velünk az alábbi elérhetőségen: Ügyfélszolgálati űrlap megnyitása

Lépjen Velünk kapcsolatba!

Tartalom