fbpx

Vizsgálatok paramétereinek beállítása

A vizsgálatok egyedileg paraméterezhetőek, ezeket a paramétereket itt lehet beállítani, módosítani. Már felvett vizsgálatok beállításai duplikálhatóak, új vizsgálat felvétele gyorsítható.

Vizsgálatokat  Új vizsgálat hozzáadása menüben lehet rögzíteni. Alapbeállításokat csak felülről lefelé sorban lehet megadni egymás után.

Új vizsgálat hozzáadása

1. Alapbeállítások

  1. Intézmény megnevezését mindig automatikusan felajánlja a rendszer a Intézmények menüben rögzítettek alapján.
  2. Vizsgálat típusa legördülő menüből választható, helyszíni vizsgálat estén a fizetési beállítások később még választhatóak, video konzultációnál az előre fizetés automatikusan beállításra kerül.

Vizsgálat típusa legördülő menüből választható, helyszíni vizsgálat estén a fizetési beállítások később még választhatóak, video konzultációnál az előre fizetés automatikusan beállításra kerül.

Szakterület megnevezése is legördülő menüből választható, de új szakterület megnevezése is itt adható meg. Keresés esetén első néhány karakterét beírva szűkíteni lehet a lehetőségeket. Amennyiben már létező szakterülethez lesz új vizsgálat rendelve, figyelni kell a pontos szakterület megnevezésre. Megfelelő szakterület megnevezése hiányában Új szakterület hozzáadására kattintva lehet megadni újat.

Ablak ugrik fel az Új szakterület hozzáadására kattintva, ide lehet beírni az új szakterület megnevezését magyarul majd angol nyelven és a Mentés gombra kattintva kerül a rendszerbe. Ezek után már a legördülő menüben megtalálható lesz a rögzített szakterület megnevezés.

Vizsgálat megnevezése ugyanúgy kiválasztható legördülő menüből, első néhány karaktert beírva szűkítve a lehetőségeket. Szükséges megnevezés hiányában új vizsgálati megnevezése rögzíthető a rendszerben. Új vizsgálat hozzáadására kattintva felugró ablakba kell beírni magyarul majd angol nyelven a vizsgálat megnevezését és a Mentés gombra kattintva rögzül a rendszerben. Következő keresésnél a legördülő menüben megtalálható lesz.

Orvos kiválasztásához itt is legördülő menüből kiválasztható. Ugyanazon vizsgálathoz több orvos is rendelhető. Kiválasztott orvosokat pipa jelzi az orvos neve mellett. Időpontfoglalás esetén az orvosok előjegyzése külön-külön meg fog jelenni. 

Amennyiben még nem szerepel az orvos itt találja az új orvos rögzítéséhez a leírást.

A már rögzített vizsgálatok esetében az eddig megadott adatok nem lesznek módosíthatók. Ha ezekben változás lenne, abban az esetben új vizsgálatként kell felvinni.

Vizsgálat ára tetszőlegesen beírható.

Vizsgálat hossza percben számítva kell megadni. A mező jobb szélén található felfele nyíl segítségével 5 perces ugrásokkal 5-180 perc között kiválasztható vagy kézzel beírható a megfelelő időtartam, fontos, hogy a beírt időtartam öttel osztható szám legyen.

Vizsgálat leírása magyar és angol nyelven, külön-külön megadható. Páciens felületen a vizsgálat megnevezése mellet kérdőjel ikonra helyezve az egeret jelenik meg ez a szöveg.

Fizetési beállítások

A vizsgálat típusánál helyszíni fizetés esetén jelenik ez a beállítási lehetőség. Itt kell megadni, hogy a vizsgálati díjat milyen módon kell/lehet rendezni. 

Helyszíni fizetés

Ebben az esetben a foglalás véglegesítéséhez nem függ semmilyen tranzakciótól, a páciens az időpontotbárhgy

Helyszíni fizetést választva megadható “egyedi ár” is. Ezt kipipálva az online páciens felületen a vizsgálat megnevezése mellett az “Egyedi ár” megnevezés szerepel. Ebben az esetben az előző lépéseknél a “Vizsgálat ára”-nál 0-át kell beírni.

Online bankkártyás fizetés

Online bankkártyás fizetési mód esetén nem kell megadni kiegészítő instrukciót. Ebben az esetben az időpontfoglalás végén átvezeti a rendszer a pácienst a simpley pay oldalra, és a teljes vizsgálati díj, előre kifizetésre kerül.

Kedvezményes online fizetés

Foglalási díj

Telefonos beszélgetés időpontfoglalás esetén a rögzítés végén felugró ablakban jelzi a rendszer, hogy a pácienst emlékeztetni kell az előre fizetésről. A páciens visszaigazolásban fenntartott időpontról kap értesítést, melyben egy linkre kattintva átvezeti a rendszer a simpley pay felületre a bankkártyás fizetéshez. Erre az e-mail megérkezésétől (időpont foglalástól) számítva 1 óra áll rendelkezésére. Ha 1 órán belül nem történik meg az online fizetés felszabadul az időpont, más lefoglalhatja. 

Kedvezményes online fizetést választva a kedvezmény mértékét lehet megadni. Az a páciens, aki erre a vizsgálatra online bejelentkezik az előre fizetéskor kedvezményben részesül a vizsgálati díjból.

Foglalási díj választása esetén  meg kell adni a foglalási díj értékét.  (Az a páciens, aki erre a vizsgálatra online bejelentkezik az előre fizetéskor foglalási díjat fizet online.)

Fizetési kedvezmények

A Kedvezmény hozzáadása gombra kattintva lehet megadni, ha a vizsgálati idő előtt X órával bejelentkezik páciens online felületen, hány százalék kedvezményben részesül. Lehetőség last minute foglalásra.

Foglalási beállítások

Foglalási beállítás minden kérdésénél található fekete körben kérdőjel piktogram, erre az egeret irányítva a felugró ablakban olvashatóak segítő információk. Itt kell beállítani az vizsgálati időpont lemondási feltételeket, vizsgálati díj visszafizetésének mértékét. Valamint a páciens foglalási oldalon megjelenítendő szabad időpontok láthatóságát.

Megjelenítési beállítások

Vizsgálatonként beállítható a foglalhatóság formája. Online választása esetén a foglalható időpontok megjelennek a foglalási felületen. Telefonon esetében a foglalási felületen szöveg figyelmezteti az érdeklődőt, hogy csak telefonos hívás formájában tud időpontot foglalni. A Nem foglalható opció választása esetén az online páciens felületen nem jelenik meg az előjegyzés, de az amin felületen foglalható.

Árlistában megjelenik kérdésnél, ha a Medio rendszer webaktív és össze van kötve az Intézmény honlapjával, akkor kell igenre állítani.

Ha a vizsgálat része lesz szűrőcsomagnak is, abban az esetben itt igen-re kell állítani a megjelenítést. Ebben az esetben külön vizsgálatként és szűrőcsomag részeként is foglalható lesz. 

E-mail beállítások

Minden vizsgálathoz külön e-mail visszaigazoló szöveg alakítható ki. Az időpontfoglalás e-mail visszaigazolásában az időpont részletező alatt jelenik meg a beállított szöveg. Például a vizsgálatra érkezés speciális információit, vizsgálatra vonatkozó instrukciókat lehet közölni a pácienssel. 

Lemondási feltételek beállításához az időpont lemondása esetén kiküldendő e-mail szövege itt egyedileg kialakítható a beállított paraméterekkel.

Speciális beállítások

Hány foglalást engedjen a rendszer ugyanazon időpontra, alapbeállításként mindig 1-re van állítva, de ettől eltérő szám is beállítható, ha a vizsgálat/vizsgálatot végző szakember igényli.

Időpontfoglaláskor egyéni elsődleges státusz beállítható a működési folyamatban, az Intézmény beállításnál megadott státuszok alapján.

Vizsgálathoz dokumentum előzmény feltöltés szükséges, beutaló vagy egyéb dokumentum formájában, igen-re állítva a dokumentum specifikációi is beállíthatóvá válnak.

Domain korlátozást lehet beállítani.

Egyéb beállítások

Admin felhasználói felületen, a belső foglalás során a naptár alján megjeleníthető információt lehet itt rögzíteni.

Az online páciens felületen az előjegyzési naptár alján megjeleníthető szöveget itt kell megadni.

A vizsgálat paramétereit a Mentés gombra kattintva kell véglegesíteni, ekkor rögzül a létrehozott vizsgálat a rendszerben.

Lépjen Velünk kapcsolatba!

Tartalom