Aki időpontot foglal, az jöjjön is el: foglalási díj és előrefizetés

Bevezető

A hatékonyság és a minőség közötti egyensúly megtalálása kulcsfontosságú a magánegészségügyben. A magánklinikák nap mint nap komoly kihívásokkal néznek szembe: a működési költségek növekedése, a folyamatosan változó szabályozási környezet, az egyre nagyobb piaci verseny és a páciensek egyre magas elvárásai. Az egyik kevésbé nyilvánvaló, de alapvető fontosságú probléma, ami ebben az összefüggésben felmerül: a páciensek által foglalt, de ki nem használt időpontok kérdése.

A meg nem jelenések komoly kihívást jelentenek a klinikák számára. Az ilyen esetek nem csupán a bevétel kiesését okozzák, hanem a klinikai erőforrások pazarlásához és a páciensekkel való kapcsolatok romlásához is vezethetnek. A betegellátásra fel nem használt rendelési időpontok problémája az orvosok, szakdolgozók és adminisztratív szakemberek munkaidejének kihasználatlanságához, a betegek várakozási idejének növekedéséhez, és a klinikai szolgáltatások minőségének romlásához vezethet.

Esettanulmányunkban mélyebbre ásunk a problémában, és bemutatjuk az általunk kifejlesztett innovatív megoldásokat. Ezek a megoldások nem csak az üres órák és a kapcsolódó költségek csökkentését teszik lehetővé, hanem a páciensek és a magánklinikák közötti kapcsolat erősítését is. Az teljes egészségügyi ellátórendszer számára előnyös lehetőségek megteremtésével igyekszünk javítani a klinikai működés hatékonyságát és a betegellátás minőségét.

De mi áll a jelenség mögött? Lehet, hogy a páciensek elfelejtik az időpontjaikat? Vagy talán nem értékelik eléggé az időpontok fontosságát? Hogyan vehetjük rájuk, hogy tartsák tiszteletben az általuk foglalt időpontot? Milyen stratégiákat lehet alkalmazni annak érdekében, hogy minimalizáljuk az ilyen jellegű bevételi veszteségeket, miközben fenntartjuk a páciensekkel való jó kapcsolatot?

Partnereink problémái:

  • Sok a meg nem jelenés. Az időpontok kihasználatlansága a klinikák számára hatalmas probléma, ami alapvetően befolyásolja az üzleti modellt.
  • A kihasználatlan időpontok tripla veszteséget okoznak a klinikának:
    • Bevételkiesés: Az üres órák közvetlen bevételi veszteséget jelentenek.
    • Az orvos költsége változatlan marad vagy a kiesés az orvos számára is veszteség: Az orvosok és egyéb erőforrások költségei ugyanolyan magasak maradnak, függetlenül attól, hogy hány páciens jelenik meg. Ha pedig bevételarányos az orvossal való megállapodás, akkor az orvos számára is veszteséget jelent a meg nem jelenés.
    • Marketing költségek: A nem megjelenő páciensekre fordított marketing költségek veszendőbe mennek.
  • A meg nem jelenések torzítják a marketing statisztikákat, így megtévesztve a klinikát. A nem megjelenések befolyásolják a marketing statisztikákat is, és torz képet festenek a klinikai teljesítményről.

Megoldásaink

A Medio Digitális Klinika legújabb megoldásaival ezen kihívásokra válaszoltunk. Az előre fizetés és a foglalási díj bevezetésével serkentjük a pácienseket arra, hogy tartsák tiszteletben az általuk foglalt időpontot, csökkentve ezzel a kihasználatlan órák számát. Emellett, a rendszerünk két különböző fizetési metódust – bankkártyás és utalásos fizetést – is támogat, amelyek a páciensek számára kényelmesek és rugalmasak. A rendszer paraméterezhetősége lehetővé teszi a klinikák számára, hogy személyre szabják a szolgáltatásukat, és megfelelően kezeljék a különböző kihívásokat.

Funkciók

Bankkártyás fizetési lehetőség:

  • Egyszerűség: A legtöbb páciens számára kényelmes, ismerős és egyszerű fizetési lehetőség. Rendszerünk a legnépszerűbb kártyakibocsátók kártyáit elfogadja , garantálva a tranzakció maximális biztonságát.
  • Gyorsaság: A bankkártyás fizetéssel az összeget azonnal zároljuk a páciens kártyáján, így a fizetés még a szolgáltatás igénybe vétele előtt megtörténik, csökkentve az adminisztratív munkát.

Utalásos fizetési opció:

  • Rugalmasság: Ezt az opciót azok számára ajánljuk, akik inkább a tradicionális banki folyamatokat részesítik előnyben.
  • Biztonság: A páciensek banki adatai biztonságban maradnak, és a klinika minden tranzakciót nyomon követhet a rendszeren belül.

Foglalási díj használata:

  • Biztosíték: A foglalási díj garantálja, hogy a páciensek elkötelezettebbek legyenek az időpontjaik iránt. Ha nem jelennek meg, a díj kompenzálja a klinikát az elveszített rendelési időpontért.
  • Elköteleződés: A foglalási díj emlékezteti a pácienseket arra, hogy értékeljék az orvosok és a klinika idejét, csökkentve a nem megjelenések számát.

A magánklinikák igényeinek megfelelő személyre szabhatóság:

  • Visszatérítés mértéke: A klinika dönthet arról, milyen mértékű visszatérítést kínál a pácienseknek, ha időben lemondják az időpontot. Ez a funkció ösztönzi a pácienseket arra, hogy felelősségteljesen járjanak el foglalásaik során.
  • Lemondási határidő hossza: A klinikák személyre szabhatják a lemondási határidő hosszát, biztosítva, hogy megfelelő előzetes értesítést kapjanak, ha egy páciens nem tud megjelenni.

Előnyök

  • Jelentős csökkenés a meg nem jelenések számában: Az időpontok pontosabb nyomon követésével és a páciensekkel való hatékonyabb kommunikációval a meg nem jelenések száma csökken, ami kevesebb elvesztegetett időt és erőforrást jelent.
  • A bevétel növekedése az optimálisabban kihasznált időpontok révén: Az üres időpontok csökkentésével az orvosok több pácienst láthatnak el, ami közvetlenül a bevétel növekedéséhez vezet. A hatékonyabb ütemezés továbbá lehetővé teszi az erőforrások jobb elosztását.
  • Stabilabb költségtervezés az orvosok és egyéb erőforrások számára: A jobb időpontkezelés előre láthatóbbá teszi az erőforrás-szükségleteket, ami stabilabb költségtervezést tesz lehetővé. Ez segít a pénzügyi tervezésben és a hatékonyabb működtetésben.
  • Pácienseknek biztosított kényelmes és rugalmas fizetési lehetőségek: A megoldás lehetővé teszi a páciensek számára, hogy kényelmesen és rugalmasan fizethessenek az általuk igénybe vett szolgáltatásokért. Ez növeli a páciensek elégedettségét és lojalitását, és elősegíti a klinikával kapcsolatos pozitív vélemények terjedését.
  • Realisztikusabb marketing statisztikák, amelyek tükrözik a valóságot, és hatékonyabb döntési alapokat biztosítanak: Az időpontok precíz nyomon követése és a meg nem jelenések csökkentése pontosabb és valósághű adatokat szolgáltat a marketingcsapat számára. Ez lehetővé teszi a célok pontosabb beállítását, a marketingstratégiák hatékonyabb kialakítását, és a döntéshozatal megalapozottabbá tételét.

Összegzés

Az időpontok megtartása létfontosságú a klinikai hatékonyság és a bevételnövelés szempontjából. A megfelelő stratégia kialakítása és az innovatív időpontfoglaló rendszerünk alkalmazása nem csak a kihasználatlan időpontok problémáját oldja meg, hanem hozzájárul a páciensek színvonalasabb ellátásához, az optimálisabb működéshez és a hosszú távú sikerhez. Az üres időpontok csökkentése nem csak a klinikák üzleti stabilitását segíti elő, hanem a betegek kiszolgálásának minőségét is javítja, így a klinikai szolgáltatások hatékonyságát is növeli.

Érdekli a funkció?

Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem, a megadott személyes adataim kezeléséhez hozzájárulok.