Hogyan ismerjük meg pácienseink véleményét és előzzük meg a panaszt?

Bevezető

A magyar magánklinikák gyakran találkoznak azzal a probémával, hogy a betegek nem feltétlenül fejezik ki elégedetlenségüket a helyszínen, ehelyett inkább negatív véleményt osztanak meg online csatornákon. Ennek alapvető oka, hogy a megfelelő visszajelzési mechanizmusok nélkül nehéz megelőzni a panaszokat és proaktívan cselekedni.

Alapvető tény, hogy az egészségügy világban a betegelégedettség közvetlenül befolyásolhatja egy klinika hírnevét és sikereit. Ezért a megfelelően csatornázott visszajelzés kezelés létfontosságú feladat. Az elégedetlen betegek gyorsan terjeszthetik negatív véleményüket, ami akár visszafordíthatatlan kárt is okozhat a klinika hírnevében.

Leggyakoribb problémánk azzal függ össze, hogy a betegek nem adnak közvetlen visszajelzést, vagy az elégedetlenség forrása nehezen azonosítható. Az online panaszok sokszor csak általános értékeléseket tartalmaznak, amelyek nem támasztják alá a konkrét problémákat. Emiatt a magánklinikának nagyon nehéz megértenie, hogy mi okozza a betegek elégedetlenségét, és hogyan lehetne javítani a szolgáltatásokat.

Ezért összegyűjtöttük azokat a problémákat, amelyekkel az egészségügyi intézményeknek szembe kell nézniük a betegek visszajelzéseinek kezelése kapcsán, valamint azokat a modern és hatékony megoldásokat, amelyek segíthetnek a kérdéskör megfelelő kezelésében. Ezek a megoldások nem csak a problémák azonosításában segítenek, hanem lehetővé teszik a magánklinikáknak, hogy proaktívan reagáljanak az elégedetlenségre, és javítsák az általános betegellátást és elégedettséget.

Problémák

Tapasztalataink szerint az alábbi problémák a leggyakoribbak, és ezek a problémák sajnos jelentős hatással lehetnek a klinika üzemeltetésére és hírnevére:

Az elégedetlen, esetleg dühös páciensek negatívan befolyásolják a klinika hírnevét

  • Pontos visszakövetés: A kérdőívek segítségével könnyen nyomon követhetjük, hogy mely orvos, mely időpont vagy szolgáltatás kapcsán érezhetett elégedetlenséget a páciens.
  • Korai felismerés: A rendszeres visszajelzés gyűjtésével időben észlelhetjük az elégedetlenség jeleit, és megelőzhetjük, hogy negatív online vélemények alakuljanak ki.
  • Javított betegellátás: Az ügyfélelégedettségi kérdőívek nem csak a problémákat segítenek azonosítani, de lehetőséget nyújtanak a betegellátás folyamatos fejlesztésére.

Az alacsony értékelés gyakran marad konkrét vélemény nélkül

  • Személyre szabott kérdések: A rendszer lehetővé teszi, hogy bármilyen specifikus kérdést feltehessünk a pácienseknek, ami segíti a visszajelzések minél pontosabb gyűjtését.
  • Többféle adatmegadási forma: A rugalmas visszajelzési rendszer lehetővé teszi a betegek számára, hogy különböző formátumokban és stílusokban adjanak visszajelzést.

Nehéz a visszajelzések forrását visszakövetni

  • Garantált kitöltés: A rendszer kiemelkedően magas kitöltési arányt garantál, ami biztosítja, hogy valódi és reprezentatív visszajelzést kapunk a betegektől.
  • Proaktív kommunikáció: Az emellett történő proaktív kommunikáció és tájékoztatás növelheti a páciensek részvételét és elköteleződését.

Ezen problémák összességében jelentős kihívást jelentenek a klinikák számára, mivel közvetlen kihatással vannak a klinika hírnevére és üzleti eredményeire. A hatékony megoldások hiánya a krónikus elégedetlenség kialakulása még tovább rontja a klinika hírnevét és csökkenti a bevételt.

Megoldásaink

A magánklinikák előtt álló kihívások megoldása nem egyszerű feladat. De modern technológia és az átgondolt stratégia segítségével, a Medio Digitális Klinikával lehetséges a páciensek visszajelzéseinek hatékony kezelése. Az általunk javasolt megoldások a következők:

Ügyfélelégedettségi kérdőív

  • Pontos visszakövetés: Az ügyfélelégedettségi kérdőív lehetővé teszi, hogy a páciensek visszajelzését pontosan visszakövethessük: páciens, orvos, időpont és szolgáltatás dimenziójában.
  • Azonosítás és kezelés: Ezzel a módszerrel könnyebb azonosítani és kezelni azokat a problémákat, amelyek esetleg negatívan befolyásolják a páciensek elégedettségét.

Bármilyen visszajelzés kapható

  • Rugalmas kérdések: Rendszerünk lehetővé teszi, hogy bármilyen kérdést feltehessünk a pácienseknek, ami nagyobb rugalmasságot és személyre szabottságot biztosít a visszajelzések gyűjtésében.
  • Használhatóság és rugalmasság: A többféle adatmegadási forma tovább növeli rendszerünk használhatóságát és rugalmasságát, ami biztosítja, hogy a klinikák széles körben alkalmazhassák a kérdőívet.

Magas kitöltési arány

  • Valódi visszajelzés: Rendszerünk kiemelkedően magas kitöltési arányt is garantál, ami biztosítja, hogy valódi és reprezentatív visszajelzést kapunk a betegektől.
  • Megbízható adatok: A magas kitöltési arány azt jelenti, hogy a visszajelzések széles körűek és megbízhatóak, segítve a klinikát abban, hogy jobban megértsék a betegek igényeit és elvárásait.

A fenti megoldások együttesen képesek orvosolni azokat a problémákat, amelyekkel a magánklinikák szembesülnek a páciensek visszajelzéseinek kezelése során. A kérdőív, a rugalmas kérdésfeltevés és a magas kitöltési arány mind hozzájárulnak ahhoz, hogy valódi, őszinte és pontos visszajelzéseket kapjunk, ami lehetővé teszi az elégedetlenség forrásának gyors azonosítását és kezelését.

A fejlesztés eredménye egy olyan hatékony rendszer, amely javítja a betegellátást és pozitívan befolyásolja a klinika hírnevét. Ezzel a módszerrel a magánklinikák képesek lehetnek arra, hogy proaktívan cselekedjenek, még mielőtt az elégedetlenség komolyabb problémává válik, és ennek következtében a klinikai tapasztalatok is javulnak mind az orvosok, mind a páciensek számára.

A modern egészségügyi intézmények számára létfontosságú, hogy folyamatosan monitorozzák és értékeljék a betegek elégedettségét. Egy hatékony ügyfélelégedettségi kérdőív rendszer az előnyök sokaságát kínálja, beleértve a pontos visszakövetést, a magas kitöltési arányt, és a panaszok korai felismerését. A panaszok megelőzése nem csak a klinika hírnevének védelmét szolgálja, hanem lehetőséget nyújt a folyamatos fejlődésre és a betegellátás minőségének emelésére. Az elégedett betegek nem csak visszatérnek, de pozitív szájhagyomány útján is növelhetik a klinika ügyfélkörét.

Előnyök

  • Pontos visszakövetés és részletes visszajelzés
  • Magas kitöltési arány
  • Az elégedetlenség korai felismerése
  • A visszajelzésekkel javítható a betegellátás

Érdekli a funkció?

Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem, a megadott személyes adataim kezeléséhez hozzájárulok.